Erityisryhmät

Halua kehittää erityislasten luontokasvatusta. Olen tehnyt autismin kirjon lapsille suunnatun luontopolun Luonto- Liitto ry:n ja Autismi- ja Aspergerliiton kanssa. Naakan lähiluontoretkiä on tehty monille erityisluokille ja -kouluille ympäri pääkaupunkiseutua. Lisäksi olen ollut vetämssä maahanmuuttajien päiväleirejä.

Uusia erityislapsille suunnattuja projekteja pyrin kehittämään kokoajan. Minut voi myös tilata kehittämään erityiskoulun ympäristöksvatusta laajemmin. Parhaillaan teen erityislasten ohjelmien kehittämisprojektia Meriharjun luontotalon kanssa.

Koululaisretkistä on aina osa varattu erityisluokille: maahanmuuttajille, erityiskouluille ja muille erityisluokille. Jos luokassasi on paljon erityisoppilaita, voit kysellä retkeä tästä erityislasten kiintiöstä. Olisi toivottavaa, että erityisryhmät tulisivat retkille pienryhmissä enintään 15 oppilasta ja mukaan saisi muutaman avustajan.

Pääosin retket tehdään koulun lähiluontoon, mutta Nuuksioon ja Villa Elfviikiin voidaan myös sopia retkiä. Siellä on hyviä polkuja estettömään liikkumiseen luonnossa.

Ympäristön tuntemus luo turvallisuutta ja ohjaa uusiin ulkoharrastuksiin. Elämykselliset harjoitukset auttavat löytämään uusia työtapoja ja onnistumaan.

Aikuisten erityisryhmille voidaan myös soveltaa retki. Eräs linturetki on ollut näkövammaisten yhdistyksen jäsenille.

Linkki tilausretket sivulle

Kaikki luontopolulle: Naakan ohjaaja on vetänyt retkiä erityisryhmille kuten kehitysvammaisille ja maahanmuuttajille. Retkiä suunnitellaan mielellään erityisryhmien kanssa.

Luonto kuuluu meille kaikille. Erityislapset rauhoittuvat luonnossa ja kiinnittävät huomiota yksityiskohtiin. Luontokoulussa he voivat oivaltaa ja oppia uutta.

Comments are closed