Tilausretket

Tässä on muutamia tilausretkiä esimerkkeinä, hinnat ovat suuntaa-antavia. Lopullisesta tarjouksesta sovitaan erikseen tilaajan kanssa. Katso erilaisia retkivinkkejä myös tulevista retkistä. Ota yhteyttä ja kysy lisää. Suunnitellaan juuri teille sopiva seikkailupolku lähiluontoon tai sysimetsään!

Tilausretket

Tilausretket

Sieniseikkailu

Ohjaaja tuntee Nuuksion, Luukin ja Sipoon sienimaastot. Sienien keruun ohella retkellä tehdään aistiharjoituksia; kurkistetaan puidenlatvoihin, sammalmetsien siimekseen, kuunnellaan lintujen sirkutukset ja haistellaan metsän tuoksut. Nuotiolla syödään omia eväitä ja ohjaajan tuomia sieniherkkuja. Retkeläisten halun mukaan ohjaaja kertoilee metsäneliöistä, alueen historiasta ja vanhan metsän tärkeydestä. Sopii myös yrityksen virkistysretkeksi.

Hinta: 90-150 e/3 tuntia + matkakustannukset (sis.ALV 24%)

Pienen sieni/marjaretken voi myös tilata ryhmälle enemmän lajien opetusmielessä. Esimerkiksi maahanmuuttajille tai muuten lajitietoa kaipaaville. Paikka ja aika soivitaan porukan kanssa.

6 e/henkilö/ 60 e: 6 hengen ryhmä – 2-3 tuntia (Keskuspuisto/Luukki)

60 e + matkat (Nuuksio)

Yrttien tuoksu

Kohteeksi sopivat esimerkiksi Helsingin keskuspuisto tai Luukki. Kuljetaan halutun mittainen reitti ja keräillään matkalla luonnonyrttejä kotikäyttöön. Keväisen luonnon heräilyyn syvennytään kurkkimalla puunkoloihin, rakentelemalla pikkumajoja, ihastelemalla kasveja ja kiikaroimalla lintuja. Nuotion tai trangian ympärillä syömme omat eväät ja ohjaajan tuomia yrttiherkkuja. Kävelyn ja syönnin lomassa ohjaaja kertoo halun mukaan metsäneliöistä ja Helsingin kasvien historiasta. Sopii myös yrityksen virkistysretkeksi.

Hinta: Helsingissä alk.80 e/2 tuntia; Luukissa 120 e/3 tuntia; Nuuksiossa 150e/3-4 tuntia(yrttitarjoulu kuuluu hintaan)

Seikkailusynttärit

Lasten seikkailusynttärit leikkipuiston tai päiväkodin yhteydessä ovat hauska erilainen tapa viettää synttäreitä. Naakan ohjaaja tuo synttäreille elämyksellistä ulkotekemistä lähimetsässä tai -puistossa. Myös sisäohjelmaa ja ruokia voimme suunnitella yhdessä.

Voin myös tehdä yhteistyötä Haltian tai Luukin kartanon kanssa ja järjestää retken niiden lähimaastoon. Omaa lähiympäristöä voi myös ehdottaa. Nuotioruoka, telttakate ja satudraama lisättävissä elämysleikkeihin. Hinta sovitaan kohteen ja ohjelman mukaan.

Hinta: 70-150 euroa+matkat+ALV24%

Aistikas linturetki

Paikaksi sopii esimerkiksi Mätäjoen varsi, Luukki tai Viikki. Lintujen tarkkailun lomassa ohjaaja vetää aistiharjoituksia. Kuikuilemme puiden latvoja, kurkistamme sammalmetsiin, haistelemme tuoksuja. Levähtäessä syömme eväät ja ohjaajan tuomia sieni- ja yrttiherkkuja. Kävelyn lomassa ohjaaja kertoilee alueen eläimistä, historiasta ja kaupunkiluonnosta.
Halutessa toimintaan voidaan ottaa tutkimuksellisempi ote.

Hinta: Helsingissä alk.80 e/2 tuntia; Luukissa 90 e/3 tuntia

Tarinoita ja historiaa metsässä

Metsästä löytyy piilosta sammaleen peittämiä raunioita, kyläläinen osaa kertoa mielenkiintoisia tarinoita paloaukiosta ja vanhoilla rakennuksilla on tarinansa.

Ryhmän niin halutessa luontopolku voidaan suunnitella alueelle, josta löytyy historian merkkejä metsästä. Erityisesti tätä retkeä värittävät myyttitarinat ja pohdinnat paikan aiemmista tapahtumista. Tule selvittämään ryhmäsi kanssa raunioiden ja kummien kivien salaisuuksia!
Yöretkenä myyttiretki on taianomainen. Sopii yritysten virkistysretkeksi ja nuorten leiriin tai retkeen.

Luontokohteet tutuksi maahanmuuttajille/Opitaan suomea metsässä/Kielikylpy teemana: linnut, sienet tai villiyrtit sekä lähiluonto

Onko sinulla yteys johonkin maahanmuuttajaryhmään työn tai harrastuksen kautta? Haluaisitko oppia heidän kanssaan tuntumaan Pääkaupunkiseudun viheralueita? Tehdä luontoa tutuksi monikulttuuriselle ystäväpiirillesi? Suunnittelen tilaajan kanssa elämysretken haluttuun kohteeseen. Vedän aistillisia harjoituksia ja opetan luontosanastoa, kartanlukua, retkitaitoja tai vaikka sieniä, marjoja ja yrttejä monikulttuuriselle väelle. Pieniä tutkimuksia vesi- ja metsäympäristöissä voidaan myös tehdä.

Hinta: 80-100 e+ALV 24% kohteesta riippuen hintaan lasketaan lisäksi ruoka/nuotiopaikkakustannuksia

Lisäksi voin ohjata kursseja kasvattajille aiheesta Monikulttuurisuus ympäristökasvatuksessa ja Historia maisemassa – Kulttuuriympäristökasvatus sekä tarinaleikki varhaiskasvatus; soveltaen voin myös ohjata kasvattajien kurssin monimutoisuus retkistä: Laho metsä on elämys ja Löydä Virran ihme

Comments are closed