materiaalit

Kuvia voi ladata: korjaan palautteen mukaisesti asettelua  palaute: info@kiertavaluontokoulu.fi,

Ihmeitä luontopoluilla!

Tästä osiosta pääsee lataamaan ja tustustumaan kokoamaani kuvamateriaaliin. Materiaali on työstetty erityislapsihankeessa, jota vedin vuonna 2014-2016. Siinä tehtiin metsä- ja vesiaiheisia retkiä erityisluokkien kanssa. Materiaalin pääpaino oli kuvatuen, kommunikoinnin ja havainnon kehittämisessä ympäristökasvatuksessa.

Hankkeen kuvamateriaalin ja harjoitusten suunnittelussa on ollut mukana Meriharjun luontotalon väki(Metsä), Luonto-Liitto ry(Metsä) ja Harkan luontokeskuksen väki(Vesi). Hankeen rahoituksen mahdollisti Keski-Suomen Ely-keskus ympäristökasvatuksen valtakunnallisella rahoituksella. Laila Nevakivi, Milja Laine ja Johanna Ahtinen ovat tehneet havainnolliset ja mielenkiintoiset kuvat harjoituksien tueksi.

Retkillä oli autismin kirjon lapsia, vilkkaita erityisluokkia, kehitysvammaisia, maahanmuuttajia ja muilla tavoin erityistä huomiota vaativia oppilaita. Retkiä tehtiin Pääkaupunkiseudun metsissä ja meren rannoilla sekä Vantaanjoen ympäristössä, Viikissä, Vihdissä ja Sipoonjoella.

Materiaali on erityisesti tarkoitettu erityislasten luontoretkien tukemiseen. Visuaalinen toimintatapa tosin auttaa monia katsomaan luontoa uudesta näkökulmasta. Materiaali koostuu kuvatauluista, jotka selittävät harjoituksia ja niihin liittyvistä lajikuvista. Mukana on paljon vinkkejä myös jatkotyöskentelyyn.

Lataa muutama harjoitus tai kokoa retkivuosi! Luontoelämykset kuuluvat kaikille ja jokainen voi oppia!

sienet,pieni

Comments are closed