Vesi kuvat

Näitä kuvia on käytetty vesiretkillä, joita tehtiin Vantaanjoen, Sipoonjoen, Vihdin Kirkkojärven(Hiidenvesi) ja Helsingissä meren rannoilla. Näiden kuvien lisäksi retkillä käytettiin metsäosiosta kosketa puuta kuvaa, kuuntele/kuuntele puuta kuvaa. Jokien ja järvien laajempaa merkitystä selitettiin kunkin alueen valuma-aluekuvilla, joita saa netistä. Kuvien lopussa on linkkejä joihinkin hyviin vesiympäristösivustoihin.

Kuvat on piirtänyt Laila Nevakivi

 

Taulut esitetään puheen tukena kerrottaessa järveneläimistä ja meren eläimistä ja mielenkiintoisen yksityiskohdan kehystämisestä.

taimenen matka

Kuva kiinnitetään avain renkaaseen ja kerrotaan niiden avulla taimenen elämästä. Näytetään vuorotellen yhtä kuvaa.

rehevöityminen

Kuvat kiinnitetään avainrenkaaseen ja näytetään vuorotellen yhtä kuvaa ryhmälle. Kuvien avulla kerrotaan miten rakkolevä kuolee meren rehevöityessä. Rakkolevämetsissä elää paljon vesien pienelijöitä.

ravintoketju

Kuvat kiinnitetään avain renkaseen ja ne näytetään yksitellen ryhmälle. Ne voi myös asettaa riviin. Kuvien avulla kerrotaan miten myrkyt rikastuvat ravintoketjussa. Myrkyt voivat vaikuttaa esimerkiksi hylkeen ja kotkan lisääntymiseen.

lajikuvia

Lajikuvia ravintoketjujen muodostamiseen ja esimerkkeinä vesistön eläimistä. Ravintoketjuissa voi käyttää myös metsäosion kuvia näin kuvien kanssa.

Tästä lajikuvia voi tallentaa yksittäisinä tietokoneelle.Tiedostot tulostuvat isoina ja ne pitää erikseen työstää korteiksi.

Lajikortit PDF tiedostoina. Tästä kuvat voi tulostaa, leikata ja laminoida pieniksi korteiksi harjoituskäyttöön. Ne on valmiiksi nimetty.

vesilajit4

vesilajit paperilla

vesilajit3

vesilajit paperilla2

Vesikuvista tehty struktuuri

struktuuri(vesi,laila)

 

 

Comments are closed