Tulevat retket

Syksy 2017

9.9 Perheiden retkikurssi 10-13

Kokoonumme Sorsapuistoon Maunulan päiväkodin viereen(Metsäpurontie). Tutkimme karttaa ja harjoittelemme yhdessä suuntaamista, teemme pieniä aistienavaamisharjoituksia ja tunnistamme sieniä ja marjoja. Metsässä pystytämme laavun ja keitämme retkieväät trangialla. Opas esittelee kartalta retkeilymahdollisuuksia pääkaupunkiseudulla. Kuljemme noin 2 km, mukaan säänmukainen varustu ja ruokailuvälineet sekä pieni kori, jos haluaa kerätä metsän antimia.

ilmoittautuminen Helsingin työväenopisto, ilmonet, info@kiertaluontokoulu.fi

sienet,pieni

16.9 Perheretki Pitkäkoskelle 10-13

Tapaamme Pitkäkosken sillan luona. Kuljemme luontopolkua joenvarressa ja ihailemme syksyn värejä ja veden kuohuja. Teemme pieniä elämysharjoituksia ja opas kertoo taimenen matkasta mereltä pikkupuroihin ja niiden kunnostamisesta.

Retki on sovitettu kaiken tasoisille luonnontutkijoille – myös pyörätuolilla kulkumahdollisuus huomioitu. Mukaan eväät ja reipas retkimeili.

ilmoittautuminen info@kiertavaluontokoulu.fi

21.9 ja 23.9 Sienikurssi Maahanmuuttajille – katso ilmonet Helsingin työväenopisto

7.19 Hanhiretki Perheille

Kokoonumme Viikiin vanhan Gradenian pihalle(Koetilantie 1).  Ihmettelemme syksyä ja hanhien muuttoa. Kuljemme tarinan siivin muuttolintujen matkassa etelään. Kiipeämme lintutorniin ja syömme eväät. Oppaana ympäristökasvattaja Milla Tuormaa.

Mukaan omat eväät ja kiikarit jos on.

ilmoittautuminen info@kiertavaluontokoulu.fi

valkoposkihanhi_web

14.10 Retki Träskandan metsään

Perheille suunnattu syysretki Träskandan metsään. Tapaamme 11.00 Auroran koulun pihalla Lippajärventie 44. Kuljemme värikkäässä metsässä elämyksellisen kierroksen. Mukaan omat eväät ja säänmukainen varustus. Retki on ilmainen ja tehdään yhteistyössä Luonto-Liiton ja Kaikki samalla viivalla hankkeen kanssa.

siilimainos

Rannalla

6.5 kello: 14-16 ja 7.5 kello:11-14 lasten tarina paja ja elämysretki

Kumpulan kylätilalla ja sen tuntumassa teemme elämysretken, havainnoimme kevättä ja kuvaamme eläimiä. Keksimme tarinoita eläinten toimista. luomme hahmoja ja esityksiä ja esitämme vanhemmille.

maksu 50/lapsi/viikonloppu

28.5 Kivinokassa esteetön luontoretki kello:10-13

Teen Luonto-liiton ja invaliidiyhdistysen kanssa yhteistyössä luontoretken Kivinokkaan. Elämysharjoituksissa otetaan huomioon, että osallistujilla on eritasoisia rajoitteita ja apuvälineitä. Jokainen osallistuu tavallaan ja saa oman elämyksensä. Opitaan lintuja ja nautitaan eväät.

info@kiertavaluontokoulu.fi ilmoittautuminen ja kysymykset

Syksy 2016

10.9 Keskuspuistossa retkikurssi perheille

18.10, 20.10 ja 22.10 kello 11.00